Blivältränad med GI föda recept
Letar du ett fason att anlända vältränad före sommaren, då kan t. ex. GI födoämnen kosten vara den korrekta vägen för dej.
GI i GI mat står för Glykemiskt Förteckning. Det är ett mått som man använder för att se hurdan snabbt kroppsfunktionerna bryter ner kolhydraterna i vissa födoämnen eller rätter. Desto högre GI man har, desto fortare bryts maten minska. GI mat är ett fason att gå ned vikt och förtära hälsosammare.
Det är flera recept man kan komma via internet för annorlunda GI maträtter, beroende på det man gillar. Det är bara att bevista de hemsidor som erbjuder olika recept samt börja välja.
Flera av de recept som finns att få nuförtiden via internet använder även grädde i receptet.
Grädde
Grädde är en smaksättare som flertal nyttjar i sina rätter eller bakelser. Det är en vattenemulsion utav fetter som man tar ifrån komjölk. Om man har grädde med en fetthalt som är under 40 %, ska man homogenisera den så att den inte ska skikta sig. Men är fetthalten är över 40 % har dess fettdroppar kapaciteten att binda luft till en fast skum form när grädden vispas. Grädde med en fetthalt över 40 % kallas därför vispgrädde.
Det finns flertal annorlunda fason att fixa vispad grädde. Bland annat är därnäst två ex, som är de vanligaste sätten som människor runt om i världen väljer vid t. ex. matlagning utav GI födoämnen:
Vanlig handvisp
Att begagna sig utav en vanlig handvisp när man vill inneha vispad grädde är något som flertal väljer. Man kan hitta handvispar i samtliga sorters former, färger och material såsom plast eller metall. Men dessvärre resulterar en handvisp ofta i att den som blandar får smärta i armen.
El visp
Efter finns det också valet utav en elvisp som de mesta hushåll i Sverige allaredan innehar. Man kan lätt handla denna alster via en vanlig elektronik affär.
Men den produkt som rekommenderas utav flertal när det handlar om att vispa grädde och är väldigt användbar samt effektiv, är den så kallade gräddsifonen.
Gräddsifon
En gräddsifon består av en behållare, handtag samt en patron. Patronerna har lustgas som tillverkar grädden lätt. När man vill göra en flink vispad grädde för något man antagligen bakar alternativt lagar, så är det bara att fylla behållaren med grädde samt gänga på en utav dina lustgaspatroner.
Därnäst kommer grädden att anlända ut blandat med gasen ifrån patronen. Grädden kommer att vara luftig, exakt som man alltid vill ha att den ska vara, när det är antagligen vispad, perfekt för GI föda eller bakelse.
En gräddsifon kan man skaffa via diverse portaler på webben och dem brukar ej kosta så mycket. Och med produkten anländer också flertal fördelar inkluderat, som att den är liten och tar inte mycket plats i kylskåpet. Men den viktigaste fördelen är att den kan deponera din grädde absolut som den ska vara i behållaren. Detta är möjligt tack vare att behållaren är sluten.
Lustgasen i patronen är den källa som håller din grädde färsk, hade det varit luft istället, skulle det gett källa till degenerering av fetter.
Laga din GI födoämnen i bostaden och begagnad en gräddsifon vid behov utav flink, mjuk grädde.