•  
  • Smakessenser Hem
  • Godare vardag med smakessenser och aromer
  • Privacy riktlinje
  • Sitemap
  • Välj mellan flera smakessenser

Rekommenderade råvaror att använda till vinbryggning hemma

Många har upptäckt hur fantastiskt det är att kombinera skilda fruktrecept vid vinbryggning. Man kan prova i all evighet egentligen. Men det finns några beprövade och spännande varianter på frukt och bär som Kjeld Erlandsen presenterar i sin bok Hemmaframställning av Vin.

I gemene mans trädgård finns det ständigt gångbara frukter samt bär. Några av de vanligaste är äpple, plommon, päron, hallon, jordgubbar, körsbär, rabarber, svarta och röda vinbär. Det finns också prydnadsbuskar i några trädgårdar som brukar kunna bidra med bär som lämpar sig till vin. Måbär, hägg, kvittenträd, berberis, mahonia, blåbär och mispel.

Den som tycker om att vara ute på skogspromenad bör hålla utkik efter de flertal sorter vilda bär som växer där. Bland annat kråkbär, slånbär, björnbär, krikon, hönsbär, hagtornsbär med mera.

Och varför inte prova att brygga vin med hjälp av blommor? Den som är ute efter en pikant vintyp bör testa att brygga på rosenblad från doftande rosor eller på maskrosor, fläderblommor och lindblommor.

Det finns inte jämt tid att brygga när somliga råvaror har sin skördetid. Därför kan de alltid förvaras djupfrysta för senare bruk. En del råvaror ska rentav helst ha varit frysta i vilket fall före bryggning. Exempelvis, vilda nypon, slånbär samt rönnbär.

Men när det inte jämt är årstid för frukt och bär kan man införskaffa djupfrysta bär i storförpackning. Det säljs vanligtvis inom restaurangbranschen och till en billigare peng. Det är inte sällsynt att en stor förpackning på 1-2 kg har ett motsvarande pris som en konsumentförpackning på endast några hekto.

Det är också utmärkt att brygga vin på saft och juice. Det finns olika sorters bärsafter i handeln att köpa. Varudeklarationen bör noga läsas och se över sockerinnehållet, konserveringsmedel eller andra tillsatser. Det finns en del safter som gör sig bättre som grundsafter. Till exempel juice av äpple/svart vinbär eller äpple/druva. Den som brukar bevista musterier kan beakta att äppelmust är ypperligt att brygga vin på. Mer info: På denna sajten Oechslemätare & specifikviktmätare

Vad gäller koncentrerad saft så är äpple- och druvsaft det allra bästa. Övriga koncentrerade bärsafter brukar överlag vara tämligen dyra, men ingår inte sällan i blandningar i färdiga vinsatser.


  • hembryggning
  • vinbryggning
  • vintillverkning

Share This Post

  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • Pinterest

Related Posts

Smakessenser Meny

  • Få effektivare personal – skaffa smaksatt kolsyrat vatten till arbetsplatsen
  • Få en riktigt vuxen och kryddig smak med aromhusets Absint
  • Få en roligare och godare vardag med smakessenser och aromatiska ingredienser
  • Ge ditt vatten smak av tropikerna med Aromhusets Ananas
  • Hallon finns som smakessens för kolsyrat vatten helt utan socker, men väldigt rik på smak
  • Hur hittar jag alla casinon på nätet?
  • Hur jämför jag alla casinon på nätet?
  • Integritetspolicy för oss – Privacy riktlinje
  • Så finner du ditt bästa svenska casino med säkra och trygga spel
  • Sitemap

Smakessenser blogg

  • Nu kan du bjuda hela släkten på sockerdricka
  • Ta hand om kropp och hem med bikarbonat i skafferiet
  • Med en läskmaskin kan du göra sockerfri läsk
  • Viktiga åtgärder då olika tabletter tillverkas i samma tablettmaskin
  • Casino bonus – Klart att du ska spela med casino bonus!
  • Du behöver bra etiketter
  • Känner du skillnaden mellan Pommac och tuttifrutti drickor?
  • Nu är det extra viktigt med skydd mot virus hemma, därför ska du se till att ha antibakteriell tvål.
  • Vad är luktätare?
  • Man behöver lära dig allt om Svarta listan
  • Smakessenser Hem
  • Godare vardag med smakessenser och aromer
  • Privacy riktlinje
  • Sitemap
  • Välj mellan flera smakessenser

Powered by smakessenser.se

7ads6x98y