Använd banangrädde för att garnera tårtan
Bland Gert Strands succéprodukter finns de framgångsrika vispgräddearomerna, och nu välkomnas smaken Banan till sortimentet, under varumärket Aromhuset. Gräddarom med smak från banan har massa användningsområden och eftersom den är fullt fri från kalorier blir den snabbt barns, diabetikers och dietanhängares oumbärliga smaksättare.
Banan har söt smak, det vet vi allihopa. Till kulören är en mogen banan glatt gul och till formen underhållande kurvig. Bananer är verkligen roliga och upplyftande frukter på alla plan. Aromhusets gräddarom med smak från banan är minsann inget särfall. Denna smaksättare skänker grädden eller yoghurten distinkt arom från banan utan att kännas syntetisk och dessutom färgar den grädden klart gul.
Banangrädde är klockren att ha som dekor på tårtan alternativt som ett skikt inuti. Banansmaken är försvinnande läcker och det finns överhängande risk att man råkar slicka i sig en aning för mycket av den smaksatta grädden före den tillförs på tårtan. Det åstadkommer förstås ingenting för varje flaska gräddarom räcker till hela två liter grädde. Det blir en del tårtor, det.
Naturligtvis äger gräddaromerna ytterligare användningsområden än enbart till grädde. De flesta älskar att smaksätta sin yoghurt med Aromhusets gräddaromer och just banan uppskattas bli en ny favorit till just detta syfte. Det blir mycket lättare att få barnen att intaga nyttig, naturlig yoghurt I frånvaro av konstiga tillsatser ifall den har gul kulör och smak från banan.
En flaska gräddarom innehåller 30 ml smaksättning och varje deciliter grädde behöver ungefär 1,5 ml arom för bästa verkan. Man kan ta mindre om man vill ha aningen mildare arom och ljusare färg, det avgör man själv, överdosering kan dock leda till aningen egendomlig eftersmak.
Sortimentet av gräddaromer har hittills bestått av tre klassiska smaker – choklad, blåbär och jordgubbe med ljusbrun respektive blå samt röd kulör. Nykomlingarna utgörs av nämnda Banan och bubblaren Melon som blir fullständigt grön i färgen. Alla är oerhört goda men jordgubbe och banan delar nog ändå första placering vad gäller användbarhet.
Vill man göra hemgjord glass är dessa aromer fantastiska smak- och färgsättare. De går även att kombinera för att få exempelvis glass med smak av choklad/banan eller varför inte blåbär/jordgubbe? Melonaromen står lite inom en kategori för sig själv med lite mer exotisk arom och riktigt dynamisk grön kulör.
Extra användbara blir gräddaromerna från Aromhuset när det vankas barnkalas. Nu när sortimentet kompletterats med två nya kulörer så finns alla de viktiga färgerna: röd (rosa), blå, gul och grön, och brun. Om man därtill blandar smakerna lite så kan man få fram alla lika färger man vill, som lila och orange. Smakerna blir lite mer svårdefinierade när man blandar dem, men kombinationerna blir oerhört mumsiga!
Är man nyfiken på att prova Aromhusets nykomling Banan så handlar man dem smidigast på www.allt-fraktfritt.se. En mindre doseringspipett följer med och underlättar när man önskar dosera mindre mängder, exempelvis till sin morgonskål med yoghurt.
I och med att allt fler personer blir kolhydratmedvetna så letar de efter valmöjlighet till de sockerspäckade livsmedlen som finns ute i handeln. Med Aromhusets gräddaromer i kombination med lite Sucralose eller StröSöt kan man själv skapa fantastiska bakverk, tårtor, glass samt yoghurtmåltider utan att tillägga en enda kolhydrat eller kalori. Aromhusets vispgräddearom Banan är verkligen ett användbart tillskott i skafferiet och kan givetvis vispas med gräddsifon.