Hallonsmak på ditt kolsyrade vatten
Aromhusets smak Hallon för tankarna till lata dagar i solen och känslan av grönt gräs under bara fötter. Få smaker är så förknippade barndomsnostalgi och farmors nygräddade pannkakor. Aromhusets Hallonsmak kan med fördel användas i kolsyrat vatten, men lämpar sig lika fint i t ex grädde. Dessutom innehåller den varken socker alternativt sötningsmedel och skänker därmed en väldigt frisk samt naturlig smak.
Vad är väl godare än nyplockade, solvarma hallon? Hallon är en riktig svensk klassiker som får skänka smak åt det mesta i vår smakkultur, allt från yoghurt till marmelad och saft.
Gert Strand AB lanserar nu aromen Hallon som han tror kommer att bli en sann succé i svenska hem. Smakerna från Aromhuset är försiktigt framtagna under många år och är idag fulländade både i smak och vad gäller innehåll. Strands essenser innehåller varken socker alternativt artificiella sötningsmedel vilket medför dem till banbrytande på smakmarknaden. Äntligen kan man få njuta av rejäla smaker utan att behöva oroa sig över onödiga kalorier eller kemiska tillsatser.
Man doserar efter eget önskemål med hjälp av antingen kapsylen på smakflaskan eller med avsedd doseringspipett. Säljare Thomas Ström rekommenderar ca 2 ml essens per liter vatten – då får man mer smak än det som går att finna bland smaksatt kolsyrat vatten i affär. Därpå kan man naturligtvis dosera mer eller mindre beroende på hur man själv gillar sitt vatten.
Vi svenskar köper idag mer smaksatt kolsyrat vatten än naturellt, det smaksatta vattnet är ett ganska unikt koncept, speciellt i den utsträckning som det finns här. I utlandet kan man möjligen hitta bubbelvatten som har en skvätt citron i, men längre än så går man inte. Även på den svenska marknaden är sortimentet något begränsat, men ifall man själv smaksätter med Aromhusets smaker är kombinationsmöjligheterna i det närmaste oändliga.
Just Hallon är en oerhört gångbar smak, ha en halv kapsyl essens av Hallon i en deciliter vispgrädde och servera med färska bär, glass eller till en rykande het paj. Makalöst gott! Alternativt gör en semifreddo (fryst cheesecake som påminner om glass) på grädde, ägg, socker och philadelphiaost och smaksätt smeten med Aromhusets Hallon, dekorera med bär och avnjut en het sommardag – godare blir det inte!
Thomas Ström, säljare på Gert Strand AB, antar precis som Strand själv att Hallon kommer att bli en succé i svenska hem. Både för att smaksätta kolsyrat vatten, men också som tillsats i godsaker. Smaken är så syrlig och söt, utan att vara det minsta sliskig – precis som riktiga hallon!