Få mumsig päronsmak på ditt kolsyrade vatten med Aromhusets Päron
Ett saftigt päron uppskattas av både vuxna och barn i blandade åldrar. Det plockas från päronträdet som är ett stort, rakt träd som är nästan lika slittåligt som äppelträdet. Päronet är, precis som äpplet, en av få frukter som helst växer och frodas i vårt sydsvenska klimat och har funnits här sedan Medeltiden. Päronen mognar på sensommaren och har sin skördetid mellan augusti samt september. Päron kan lagras relativt länge i kall miljö, men är oerhört känsligt för stötar varefter det ruttnar kvickt.
Smaken av ett moget päron är söt och mjuk och är inte alls lika syrligt som äpplet. Det finns olika sorter och både smak samt konsistens varierar. Ett päron kan vara någorlunda torrt, mjöligt eller så saftigt att det är problematiskt med all saft som rinner ur det när man sätter tänderna i det. Mestadels används päronet till att ätas som det är, men stundvis görs det även mos eller juice.
När Gert Strand skulle ta fram 16 smakessenser åt kolsyrat vatten så valde han att göra en essens som har smak av Päron. Han var bestämd på att det skulle kunna bli en favorit bland flera. Aromhusets Päron är en essens fullständigt utan socker eller sötningsmedel. Både smak samt lukt stämmer helt överens med riktiga päron och att ha päronsmak i sitt bordsvatten är väldigt gott och uppfriskande.
Alla Aromhusets smaker går att mixa med varandra. Just Päron är otroligt välsmakande som den är alternativt tillsammans med Äpple eller Persika. Päron samt Vanilj är dessutom en perfekt kombination, om än möjligen aningen otippad.
Det fakta att Aromhusets essenser är fria från socker gör att de ligger oerhört rätt i tiden. De kan drickas med gott samvete av både barn och vuxna och är definitivt ett piggare alternativ än typiskt, slätt vatten. Vi dricker överhuvudtaget mer kolsyrat vatten än tidigare och smaksatt kolsyrat vatten säljs det mer av i butikerna är naturellt. Efterfrågan är ofantlig men utbudet är, även om det är betydligt större än i de flesta övriga länder, fortfarande relativt begränsat. Det finns någorlunda många smaker, men smakstyrkan är vanligtvis enormt svag och emellanåt hade det varit gott med en aning extra smak.
Aromhusets essensflaskor innehåller 30 ml koncentrerad smak samt räcker till ca 15 liter kolsyrat vatten. Man rekommenderar 2 ml essens per liter vatten för att få en smakstyrka som ligger något ovan den man finner i butikens drycker. Det är dock totalt upp till en själv ifall man vill ha svagare alternativt starkare smak och med flaskans kapsyl eller medföljande doseringspipett är doseringen verkligen okomplicerad.
Man kan nyttja Aromhusets Päron till färdigt kolsyrat vatten från affären, men vill man spara lite pengar, slit och släp samt åstadkomma en god gärning för miljön, så kan man lika gärna investera i en kolsyremaskin och göra jobbet själv. Det tar inte mer än några sekunder att kolsyra kranvatten och resultatet blir detsamma som det man får från de dyra märkena i närbutikens hyllor. Vad gäller Aromhusets Päron samt övriga essenser så passar de lika bra att ha i alla sorters kolsyrat vatten.