Dricker du fräscht och friskt vatten på jobbet?
Friskt vatten på jobbet kan vara en chefs bästa investering. Vatten är nödvändigt för alla levande organismer på jorden. Vatten är liv och den absolut största beståndsdelen såväl på jorden som i människokroppen. Vattnet fyller många funktioner i kroppen som t ex: transport av näringsämnen och slaggämnen, deltar i kemiska reaktioner, löser upp vitaminer, mineraler och mindre molekyler, smörjer och dämpar stötar kring kroppens leder, reglerar kroppstemperaturen och hjälper till att hålla blodmängden i balans.
Om vi inte får i oss vatten så är ett av de tidigaste symtomen huvudvärk, trötthet, oförmåga att fokusera, aptitbortfall, rodnader i huden, ökad puls, darrighet, illamående, ökad kroppstemperatur samt stickningar i musklerna m fl. För den skull är det väldigt betydelsefullt att få i sig vatten på jobbet därför att över huvud taget kunna prestera och få någonting gjort.
Man ska komma ihåg att även ifall kaffe kanske är uppiggande, och för många en nödvändig dryck för att orka arbeta, så är det även vätskedrivande. Därför är det extra centralt att dricka vatten kontinuerligt, för att hålla kroppen i harmoni. Också te driver vätska, medan juice är ett gott komplement till vatten.
Allt fler får upp ögonen för vattnets egenskaper och hur centralt det är för ens prestationsförmåga. Flera chefer ställer in vattenkylare åt sina anställda. Att ha tillgång till färskt, kallt och friskt vatten i ens kontor alternativt korridor hjälper många att komma ihåg att få i sig vätska. En annan sak som bestämt muntrar upp på kontoret är en kolsyremaskin. På så sätt kan man på några sekunder få kolsyrat vatten, som till och med går att smaksätta, att släcka törsten och finna fokus med. För en chef är det en väldigt liten investering för sina anställdas välbefinnande.
Det finns flera olika typer av vattenmaskiner, allting från plasttanker med rent, stilla vatten som byts ut när de tar slut, till fullfjädrade carbonatorer som installeras i diskbänken samt ger kolsyrat vatten omedelbart ur kranen. Aga är ett av företagen som till ett skapligt pris saluför carbonatorer. En övrig variant av maskin som börjar bli allt mer populär är den som har två kranar, en med kolsyra och en utan.
Kolsyrat vatten är på inget sätt mindre hälsosamt än stilla, det är bara aningen festligare. Det finns ännu fler metoder för att piffa till sitt vatten och det är med hjälp av smaksättare. Det finns flera märken idag som producerar aromer för bordsvatten och vissa av dem består av varken socker eller sötningsmedel. När man har hällt upp sitt vatten i ett glas alternativt en flaska så använder man endast en liten doseringspipett och droppar ner den smak man för tillfället är sugen på och voila! Gott, kallt, friskt och läskande vatten som hjälper en att hålla sig alert på jobbet.
Visst kan man hålla sig till vanligt kranvatten också, men idag är vi relativt borskämda med gott, buteljerat vatten. Vi tar med oss små flaskor till jobbet, med dyrt vatten av rätt märke och smak, oavsett det är Loka, Ramlösa alternativt vichyvatten. Det kostar, är miljöovänligt och besvärligt att kånka omkring på. Gott vatten på jobbet medför sannerligen enorm skillnad!