Hallon finns som smakessens för kolsyrat vatten helt utan socker, men väldigt rik på smak
Vem älskar inte smaken av hallon? Få smaker väcker så mycket nostalgi och välbehag hos svenskar som smaken av detta underbara lilla bär. I Sverige växer det mycket hallon och många är vi idag som köper hallon även när det inte är säsong. Frysta hallon är en populär ingrediens i den nya hälsotrenden smoothies, samt som smaksättare till allt från yoghurt till filmjölk, saft, marmelad och glass. Hallonpaj är en lyx och avnjutes med fördel tillsammans med en klick grädde eller glass.
Aromhuset är ett företag som har tagit fram tjugotalet olika smakessenser för smaksättning av kolsyrat vatten. Det spelar ingen roll om vattnet är köpt i flaska från affären eller om det är vanligt kranvatten som har kolsyrats med hjälp av en Sodastream, Aqvia eller Wassermaxx, smakessenserna används på precis samma sätt.
Thomas Ström, säljare för Gert Strand AB som ligger bakom Aromhuset, rekommenderar 2 ml smakessens per liter vatten, då blir smakeffekten större än det man finner färdigt i butik. Vill man bara ana smak så doserar man hälften och vill man ha mycket smak så tar man i mer. Doseringen sker antingen med hjälp aromflaskans kapsyl, varje kapsyl rymmer 3 ml, eller med hjälp av en särskilt avsedd doseringspipett. Det är busenkelt att göra själv och resultatet går att finslipa efter egna önskemål.
Aromhusets smaker uppgår till 16 stycken och de kan med fördel blandas med varandra. Det finns allt från klassiska smaker som Citron och Svart Vinbär till lite mer exotiska som Absint eller Toffee Kola (barnens favorit!) i sortimentet och bara fantasin sätter stopp för nya smakupplevelser.
Trots att Aromhusets smakessenser främst är avsedda för att smaksätta kolsyrat vatten så innebär det inte att man inte kan använda dem även till annat. Just Hallon har så många användningsområden. Gör din egen glass med Aromhusets smak av Hallon, eller blanda några droppar i din naturella frukostyoghurt. Man kan till och med ge hallonsmak åt sin cheesecake med Aromhusets essens, om man doserar ca ½ kapsyl per dl smet så får man fram en tydlig smak av hallon.
Aromhusets smaker har fått stort genomslag på marknaden och mycket av det tror skaparen Gert Strand ligger i att aromerna varken innehåller socker eller kemiska tillsatser som sötningsmedel eller färgämnen. Produkterna saknar motstycke och fångar intresset hos alla som älskar goda smaker, men vill försöka hålla nere på sockerintaget. Artificiella sötningsmedel ger ofta dålig eftersmak och dessa smaker känns verkligen naturligt fruktiga.
Kolsyrade drycker säljs som aldrig förr och idag säljs mer smaksatta kolsyrade drycker än naturella. Trots smakernas framfart i Sverige är det utomlands fortfarande ganska tomt på smakmarknaden där man oftast på sin höjd kan finna kolsyrat vatten med en touch av citron. Detta tror Gert Strand kommer att ändras så fort nyheten om hur gott och uppfriskande det är med lite smak i sitt bubbelvatten sprids. Just Hallon smakessens, med sin friska och söta smak, är väldigt god att ha som smak i sitt kolsyrade vatten.
Mer info om smakessenserna finns på https://www.mynewsdesk.com/se/view/pressrelease/aromhusets-blaabaersessens-ger-somrig-smak-paa-bubbelvatten-417662